Výjezdy – technická pomoc – Orkán Ignác

Ve čtvrtek 21.10. dorazil na území České Republiky orkán Ignác, silný vítr se nevyhnul ani naší lokalitě a jednotka tak vyjela na žádost operačního střediska v počtu 1+4 s CAS 25 Škoda 706 ke dvěma událostem, obě se týkaly popadaných nebo ohrožujících stromů.

První výjezd byl směřován na cyklostezku mezi Veltruby a Kolín, kde byl nahlášen spadlý strom i nakloněné zlomené stromy nad vozovkou. Po příjezdu na místo události jednotka nalezla několik věšících zlomených stromů nad cyklostezkou a vozovkou, které pomocí MŘP rozřezala. Po dobu shazování stromů byl provoz oboustranně zastaven, následně řízen kyvadlově. Po odklizení a zametení vozovky jednotka ohlásila ukončení události a možnost dalšího využití, kdy došlo k okamžitému přesměrování na další událost, tentokrát na přípojku k Sendražicím, kde se nacházely dva spadlé stromy zasahující do vozovky. Opět došlo k rozřezání MŘP a odklizení z vozovky.

Jednotka se po 18. hodině vrátila zpět na základnu, kde provedla kompletní vyčištění použitých prostředků a následné znovuuvedení do plné akceschopnosti.

Zasahující: Stehlík Radek, Melezinek Lukáš, Tuzar Pavel, Horáček Václav, Linhart Jiří