Prošli jsme si zkouškou ohněm v unikátním simulátoru Fire Dragon 7000

🔥🔥 Prošli jsme si zkouškou ohněm v unikátním simulátoru Fire Dragon 7000 od Dräger Safety s.r.o. 🔥🔥 V úterý 12.3.2024 vyrazili nositelé dýchací techniky až do Klášterce nad Ohří, kde na nás čekal unikátní celodenní výcvik ve specializovaném kontejneru simulujícím likvidaci požáru v uzavřených prostorech.

První část proběhla ve školící místnosti, kde jsme byli seznámeni se všemi možnými jevy požáru, s prací v zakouřeném prostoru a postupy likvidace požárů v uzavřených prostorech. Následovala prohlídka výrobních prostor ochranných prostředků firmy Dräger. Odpolední část již patřila praktickému výcviku v simulátoru, kde jsme si prvotně zopakovali práci s proudnicí pod zkušenými instruktory z řad profesionálních hasičů a dalších školitelů. Následovaly samotné vstupy do simulátoru s dýchací technikou, kde jsme prošli scénářem požáru sklepních prostor či kuchyně, kdy za téměř nulové viditelnosti probíhal průzkum objektu, likvidace mnoha ohnisek, vyhledávání osoby či boj s tzv. rolloverem. Hasiči zde čelí teplotám při zemi až 200°C, musí koordinovaně spolupracovat v těžkých podmínkách a bojují s ohněm na vzdálenost několika centimetrů.

Tento zásadně přínosný výcvik pro nás znamená nezapomenutelné zkušenosti, které dokážeme potenciálně využít v životně důležitých situacích reálného zásahu. Děkujeme školitelům za předání cenných rad a především obci Veltruby za umožnění tohoto výcviku.