Výjezd 06/2020 – Požár nízké budovy

V neděli po osmé hodině večerní byl jednotkám vyhlášen poplach na požár nízko budovy ve Veltrubech, konkrétně se jednalo o požár dílny na ulici Kolínská. Jednotka vyjela v počtu 1+4 s CAS 25 Škoda 706.

Na místo události jsme dorazili ve stejný čas spolu s HZS Středočeského kraje stanice Ovčáry, ze které vyjely oba vozy, prvovýjezdová Scania a velkokapacitní Mercedes. Jedna osoba byla nadýchána kouře a po první pomoci předána přivolané posádce ZZS SčK Kolín, která muže transportovala do kolínské nemocnice. Zásah probíhal pomocí vysokotlakého proudu. Dva naši hasiči v dýchací technice pomáhali dohašovat objekt, rozebírat střechu a vyklízet dílnu ze zakouřeného prostoru.  Na místo se dále dostavil velitel a velkokapacitní Tatra CAS 30 ze stanice Polepská, Kolín a JSDH Velký Osek s CAS 25 Škoda 706.

Od profesionálních kolegů nám bylo místo předáno k dohlídce a vyčkání na příjezd vyšetřovatele z Kutné Hory, který si následně místo události přebral. Jednotka se vrátila zpět na stanici okolo půl jedenácté večerní, kde došlo k údržbě a výměně použitých prostředků.

Zasahující: Vápeník Jakub, Stehlík Radek, Tuzar Pavel, Nikles Martin, Rojka Tomáš