Výjezdy 02+03+04/2020 – Orkán Sabina a likvidace následků

V pondělí 10.2. byl po celé republice očekáván orkán Sabina. Ani našemu území se tento orkán nevyhl a nesl si své následky. Během dne byli naši hasiči neustále v pohotovosti a k dispozici pro případné výjezdy, kdy nás bylo potřeba celkem třikrát.

První poplach nám byl vyhlášen v 9:14 do Hradišťka na mohutný strom, který po zlomení spadl do potoka a bránil tak toku vody. Jednotka vyjela s CAS 25 Škoda v počtu 1+2. Po příjezdu bylo po průzkumu rozhodnuto o vytažení stromu pomocí lan a cisterny a následnému rozřezání.

Na druhý výjezd byla jednotka vyslána v 11:11, nahlášen byl strom přes cyklostezku mezi obcí Veltruby a Kolínem. Jednotka vyjela v počtu 1+3. Strom byl pomocí MŘP rozřezán a odstraněn.

Odpoledne držela jednotka pohotovost na stanici, docházelo ke kontrole a údržbě vozidla a vybavení.

V 18 hodin byl jednotce opět vyhlášen poplach, tentokrát na nahnutý vyvrácený strom na cyklostezce. Jednotka vyjela s CAS 25 Škoda v počtu 1+4. Po průzkumu byly zjištěny celkem 3 vyvrácené stromy, které hrozily pádem na cyklostezku se silnicí. Velitel zásahu rozhodl o zastavení provozu během pokácení stromů. Po rychlém úklidu vozovky byla doprava řízena hasiči kyvadlově, mezitím docházelo k dalšímu rozřezání stromů a úklidu cyklostezky. Po návratu na základu došlo k údržbě vybavení.

Zasahující: Stehlík Radek, Vápeník Jakub, Horáček Václav, Rojka Tomáš, Tuzar Pavel, Javůrek Aleš, Nikles Martin