Hasiči Veltruby prosí o podporu v kolínské prodejně Tesco

Obracíme se na Vás s velkou prosbou o podporu našeho sboru, díky které získáme lepší podmínky pro výkon dobrovolné hasičské činnosti. Jsme tu pro Vás každý den, 24 hodin denně připraveni pomoci a nyní potřebujeme my tu POMOC OD VÁS! Obchodní síť Tesco v rámci své nadace “Vy rozhodujete, my pomáháme” vybrala náš projekt mezi tři nejpřínosnější, a tak jsme se dostali do velkého finále, které právě probíhá na kolínské pobočce Tesco. Pojďte nám pomoci vyhrát! Hlasování je jednoduché, za každý nákup nad 200 Kč obdržíte soutěžní žetonek, který následně za pokladnami či u informací vhodíte do příslušných boxů.

S jakým projektem soutěžíme?

“Šatna pro výjezdovou jednotku”

Aktuální podmínky a prostředí, které využíváme jako prostor pro převlékání, jsou bohužel nevyhovující a především nepraktické. Největším problémem je stísněnost prostoru, kdy vůbec aby se dalo dostat k zásahovým oblekům a dalším pomůckám, je potřeba vyjet z garáže velkou cisternou. Až poté je dostatečně velký prostor k převlékání, které je potřeba uskutečnit v co nejrychlejším čase pro rychlou reakci na výzvu k zásahu. Osobní věci po převléknutí do zásahových bohužel není kam umístit, proto v rámci rychlosti končí většinou na zemi. Dalším výrazným nedostatkem jsou především zimní měsíce, kdy celá garáž, ve které se nyní nachází šatna, není vytápěna. Zde následně dochází k oblékání do studených obleků a dochází k ohrožení zdraví dobrovolných hasičů, kteří tuto činnost vykonávají ve svém volném čase a zdarma.

V případě získání peněz z této výhry dojde k vybudování vlastní oddělené a prostorné místnosti, do které budou nakoupeny speciální šatní skříně pro hasiče, které výrazně zlepší uložení jak zásahových, tak následně osobních věcí hasičů po převlečení. Tato místnost bude mít vlastní topení, tudíž již nebude problém se oblékat do nepříjemně studených obleků. Veškeré tyto práce budou opět vykonávány v rámci brigády členů sboru, kdy za získané peníze se zaplatí materiál, avšak veškeré práce budou opět prováděny ve volném čase.

Všem děkujeme za podporu!

Zde přikládáme aktuální fotku “šatny”.